Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

Υπερβόρειες ιστορίες από το παρελθόν [μετάφραση Όμηρος Ερμίδης] - Hyperbolic stories from the past [translated by Homeros Hermidis]

 

 

Μια φορά κι έναν καιρό στα βόρεια του πλανήτη μας υπήρχε η Πατρίδα των Προγόνων μιας ενιαίας ανθρωπότητας, μιας ενιαίας γλώσσας και Πολιτισμού. Φεύγοντας από έναν παγκόσμιο φυσικό κατακλυσμό, οι επιζώντες κάτοικοί του εγκαταστάθηκαν σε διάφορα μέρη της Γης, σχηματίζοντας διάφορες χώρες, λαούς, γλώσσες. Στις πρώτες εκδόσεις των μύθων ορισμένων λαών του κόσμου, μια από αυτές τις χώρες ονομαζόταν η χώρα της Χρυσής Εποχής της ανθρωπότητας, ως η Γη του Παραδείσου. Οι Έλληνες αποκαλούσαν αυτή τη χώρα Υπερβόρεια, δηλαδή «βρίσκεται πίσω από τον βόρειο άνεμο Βορέα.
[η φωτογραφία προέρχεται από το ακόλουθο λίγκ : 

https://www.offlinepost.gr/2022/01/13/poy-vriskotan-alhtheia-h-ypervoreia/

Από την Υπερβόρεια μέχρι σήμερα, ελάχιστα θα μπορούσαν, καταρχήν, να διατηρηθούν. Στην αρχαιότητα, όλη η κατασκευή ήταν ξύλινη. Ρούχα - φτερό και γούνα. Επικήδειο - κάψιμο. Όπως είναι τώρα στην Ινδία. Τι έχει απομείνει τώρα από τον Μαχάτμα Γκάντι, τον Νεχρού και την Ίντιρα Γκάντι; Τότε λοιπόν. Απομένει μόνο η μνήμη - μυθολογική, τοπίο, υλικό: λαβύρινθοι, βραχογραφίες, σημάδια ...
Ας ανιχνεύσουμε σχηματικά την ανάπτυξη της ανθρωπότητας από το Ένα Όλο σε διαφορετικές χώρες, φυλές, λαούς κ.λπ.
Υπήρξε ένας γεωφυσικός κατακλυσμός, γνωστός με την ευρύχωρη λέξη «πλημμύρα». Ο λόγος για αυτό ήταν κοσμικός. Είτε έγινε κάτι στο ηλιακό σύστημα, είτε στον γαλαξία... Οι μύθοι μαρτυρούν ότι εφτά ήλιοι φώτισαν στον ουρανό. Ίσως το ηλιακό σύστημα πέταξε σε κάποιου είδους αστρικό σμήνος... Ωστόσο, υπάρχουν δεκάδες εξηγήσεις. Και όλα αυτά είναι αρκετά πειστικά. Για παράδειγμα, ο Λομονόσοφ πίστευε ότι ο άξονας της γης είχε μετατοπιστεί, ο Αϊνστάιν - ότι μια «ανατροπή» ήταν δυνατή λόγω της ανάπτυξης των πολικών παγοκάλυψης. Ίσως κάποιο ζεστό σώμα πέταξε δίπλα από τη Γη, γιατί όλοι οι μύθοι περιγράφουν φωτιές και θάλασσες που βράζουν. Έτσι περιγράφουν τον κατακλυσμό οι λαοί της Σιβηρίας. Το Khanty και το Mansi, και οι Sakhalin Nivkhs και οι Nanais στο Amur έχουν παρόμοιους μύθους για τις πλημμύρες. Και όλα αυτά συνδέονται απαραίτητα με κάποιο είδος φωτιάς. Έπειτα ήρθε ένα κρυολόγημα - η παγκόσμια κλιματική αλλαγή - ο θάνατος σχεδόν όλων των ζωντανών όντων. Υπάρχουν πολλές εξηγήσεις, αλλά το γεγονός είναι προφανές. Υπήρχε ένας τέτοιος κατακλυσμός.

Ως αποτέλεσμα, η Pra-Hyperborea διαλύθηκε. Μέρος του βυθίστηκε στον βυθό του ωκεανού. Υπήρχε ένα αρχιπέλαγος, μετά νησιά. Ο ακαδημαϊκός Alexei Fedorovich Treshnikov πιστεύει ότι ακόμη και πριν από 10.000 χρόνια οι κορυφογραμμές Lomonosov και Mendeleev υψώνονταν πάνω από την επιφάνεια του Αρκτικού Ωκεανού. Και δεν υπήρχε πάγος, και η θάλασσα ήταν ζεστή. Ίχνη ανθρώπινης ζωής βρίσκονται παντού - στην περιοχή του Λένινγκραντ, και στη Γιακουτία, και στη Novaya Zemlya ... Και είναι στη γενετική μνήμη των αποδημητικών πτηνών που επιστρέφουν στην πατρίδα των προγόνων τους ξανά και ξανά.

Τι απέγιναν οι άνθρωποι; Μια ενιαία εθνογλωσσική κοινότητα διαλύθηκε.

Όσο για τους Κινέζους, τους Ινδούς, έφυγαν νωρίτερα. Παρόλα αυτά, είχαν ακόμα κάτι κοινό με τους υπόλοιπους απογόνους των Υπερβόρειων -τόσο στη γλώσσα όσο και στον πολιτισμό. Τότε άρχισε η εξάρθρωση της ινδοευρωπαϊκής κοινότητας. Καθώς οι λαοί που την αποτελούσαν αποκλίνονταν, οι δικές τους γλώσσες, ο πολιτισμός και τα έθιμά τους άρχισαν να εμφανίζονται. Όλα αυτά είναι κατανοητά. Γνωρίζουμε ότι στο Νταγκεστάν δύο γειτονικά aul δεν καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλον, αν και είναι ξεκάθαρο ότι έχουν κοινές ρίζες και κοινή γλώσσα. Όλα αλλάζουν τόσο γρήγορα.

Αλλά, αν πάρουμε τις συνέπειες του τελευταίου κατακλυσμού, προέκυψε μια ομάδα Ινδών και Ιρανών. Προέκυψε ένα μπλοκ που συνέδεε τους σύγχρονους γερμανικούς, τουρκικούς και σλαβικούς λαούς. Μπλοκ που συνδέεται με τους μελλοντικούς Ελληνες. Ο καθένας τους είχε τη δική του μοίρα. Άρχισαν να μεταναστεύουν από βορρά προς νότο. Επιπλέον, η μετανάστευση χρειάστηκε πολλά χρόνια, όταν μπορούσε να συμβεί πολιτιστική υποβάθμιση.

Γνωρίζουμε ότι οι Ινδο-Ιρανοί σχημάτισαν μια ενιαία κοινότητα με τους ίδιους θεούς και στη συνέχεια έγιναν ασυμβίβαστοι εχθροί, όπως φαίνεται από τη μυθολογία τους. Επειδή οι Ιρανοί θεοί είναι δαίμονες για τους Ινδούς και το αντίστροφο -οι Ινδοί θεοί- οι δαίμονες έγιναν ντεβάδες, τρομεροί, αιμοδιψείς λυκάνθρωποι για τους Ιρανούς. Έτσι, την III χιλιετία π.Χ. Οι Ινδοί εμφανίστηκαν στο Hindustan και οι Ιρανοί - στα ιρανικά υψίπεδα. Δηλαδή από τη 10η χιλιετία έως τον 3ο αιώνα μετανάστευσαν κάπου. Σταδιακά. Υπήρχαν σημεία μεταφοράς. Ένα από αυτά, πιστεύω, ήταν το Arkaim - σημείο διέλευσης για τη μετανάστευση των Ινδοευρωπαίων από το βορρά στο νότο. Εγκαταστάθηκαν εκεί για χίλια χρόνια. Τότε οι Τούρκοι κινήθηκαν από τα ανατολικά, έκαψαν την πόλη και την κατέστρεψαν.

Ας πάρουμε τη Μεσόγειο. Οι Αιγύπτιοι εμφανίστηκαν εκεί 3,5 ​​χιλιάδες χρόνια πριν από τη νέα εποχή. Και ήρθαν εκεί με ένα πολικό ημερολόγιο. Με το ίδιο πολικό ημερολόγιο ήρθαν 2500 χιλιάδες χρόνια π.Χ. μι. οι Ετρούσκοι στη Μεσόγειο Θάλασσα (οι Αιγύπτιοι είχαν πέντε «σκοτεινές μέρες» το χρόνο, οι Ετρούσκοι είχαν δύο ολόκληρους μήνες). Τότε εμφανίστηκαν εκεί οι Έλληνες - 2000 π.Χ. - επίσης με ένα πολικό ημερολόγιο 350 ηλιακών ημερών (σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, παρεμπιπτόντως, δεν είναι δύσκολο να υπολογίσουμε πού ζούσαν οι προπάτοχοι αυτών των λαών όταν δημιουργήθηκε το πολικό τους ημερολόγιο). Επιπλέον, ήρθαν εντελώς υποβαθμισμένα. Θυμηθείτε τον πλούτο του Οδυσσέα: κατσίκες και πιάτα. Ναι, ποίηση και φιλοσοφία δανεισμένα από την Ανατολή. Για το οποίο, παρεμπιπτόντως, δεν τους αρέσει να μιλάνε.
Ως εκ τούτου, μπορούμε να θεωρήσουμε την «Υπερβόρεια» III χιλιετία π.Χ. ως την αρχή της ιστορίας στη συνειδητή κατανόησή της. Και αυτή η ιστορία συνδέεται άμεσα με τον Βορρά».

Ένας από τους μεγαλύτερους εκπροσώπους της συγκριτικής γλωσσολογίας και της συγκριτικής μυθολογίας, ο Max Müller (1823 - 1900), όχι χωρίς λόγο, πίστευε ότι την περίοδο που προηγήθηκε του σχηματισμού

Πηγή : http://www.yperboreia.org/likbez2.asp

 https://laografiaimnhmhtoyxues.blogspot.com/2022/10/ -  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος  (link). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

 ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

23 Μαρτίου - Άγιος Νίκων Ίερομάρτυρας και οι 199 μαθητές του / March 23 - Saint Nikos the Martyr and his 199 disciples / 23 marzo - San Nikos il martire e i suoi 199 discepoli

  Eις τον Nίκωνα. Νίκης στέφανον εὐτρεπίζει σοι, Νίκων, Βραβεὺς στεφάνων, θνῇσκε λοιπὸν τῷ ξίφει. Εἰκάδι ἐν τριτάτῃ ξίφει Νίκων κράτα δῶκε. ...