Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

Διαμαρτυρία για τον άδικο αποκλεισμό της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, ενημέρωση και στο εξωτερικό - Protest against the unjust exclusion of the Holy Monastery of Esfigmenos, information also abroad

Διαμαρτυρία για τον άδικο αποκλεισμό της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου
Η ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών καθώς και η απρόσκοπτη πρόσβασή τους σε είδη πρώτης ανάγκης, αποτελούν παγκόσμιες θεμελιώδεις ανθρωπιστικές αξίες και προστατεύονται από διεθνείς συμβάσεις. Κι όμως στην χώρα μας, την κοιτίδα της Δημοκρατίας και μάλιστα στο Άγιον Όρος, στο Περιβόλι της Παναγίας, οι ανωτέρω αξίες επιδεικτικά παραβιάζονται.
Την στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση αναγνωρίζει ανθρωπιστικά δικαιώματα ακόμα και σε λαθρομετανάστες, διαπιστώνεται ότι τα ίδια δικαιώματα αποστερούνται και δεν αναγνωρίζονται σε Έλληνες πολίτες, και μάλιστα σε ορθόδοξους αγιορείτες μοναχούς, την στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση διέρχεται το τελευταίο έτος πριν την κήρυξη εθνικών εκλογών.
Στην Ευρώπη του 21ου αιώνα, πώς είναι δυνατόν πολίτες της να αντιμετωπίζονται αντιδημοκρατικά - και ακόμα χειρότερα ρατσιστικά - λόγω των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων; Ας μην λησμονούμε, ότι στο παρελθόν η χώρα μας έχει καταδικαστεί από το δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Στρασβούργο, για το συγκεκριμένο θέμα.
Διαμαρτύρομαι λοιπόν, για τα αντισυνταγματικά και αντιδημοκρατικά μέτρα τα οποία η παρούσα κυβέρνηση έχει ενεργοποιήσει, εναντίον των γνησίων Εσφιγμενιτών Μοναχών και απαιτώ από κάθε αρμόδιο πολιτικό φορέα να επιδείξει τον στοιχειώδη δημοκρατικό σεβασμό προς τους Εσφιγμενίτες μοναχούς. Ζητώ να αρθούν άμεσα οι επαίσχυντες αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις, οι οποίες παραπέμπουν όχι σε δημοκρατικά και χριστιανικά καθεστώτα, αλλά σε απολυταρχικά και ισλαμικά, όπου οι πολίτες διώκονται και θανατώνονται για τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, να απομακρυνθούν όσοι έχουν καταπατήσει τον ελαιώνα των γνησίων εσφιγμενιτών μοναχών (είτε κοσμικοί εργάτες, είτε μέλη της νέας ψευδοαδελφότητος) και να επιτραπεί στους Εσφιγμενίτες μοναχούς να απολαμβάνουν τα αυτονόητα κατοχυρωμένα συνταγματικά τους δικαιώματα, όπως όλοι ανεξαιρέτως οι Έλληνες πολίτες.

Η παρούσα διαμαρτυρία θα κυκλοφορήσει και στο εξωτερικό.

Πηγή :

https://www.filoi-esfigmenou.com/articles/article/13751

 https://laografiaimnhmhtoyxues.blogspot.com/2022/10/ -  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος  (link). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

 ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

23 Μαρτίου - Άγιος Νίκων Ίερομάρτυρας και οι 199 μαθητές του / March 23 - Saint Nikos the Martyr and his 199 disciples / 23 marzo - San Nikos il martire e i suoi 199 discepoli

  Eις τον Nίκωνα. Νίκης στέφανον εὐτρεπίζει σοι, Νίκων, Βραβεὺς στεφάνων, θνῇσκε λοιπὸν τῷ ξίφει. Εἰκάδι ἐν τριτάτῃ ξίφει Νίκων κράτα δῶκε. ...